Tijdens mijn onderzoek naar het huidige zorgsysteem ontdekte ik dat deze niet optimaal werkt. In Nederland staan er bijna 90.000 mensen op de wachtlijst voor geestelijke gezondheidszorg. Er zijn te lange wachtrijen waardoor veel mensen niet de hulp kunnen krijgen die zij nodig hebben.

juni 2020

 “Als de huidige manier van genezen niet optimaal benut kan worden, is het dan niet beter om te kijken naar wat andere mogelijkheden zijn?”

Ik heb onderzoek gedaan naar wat op interieur gebied een bijdrage kan leveren op de psychische gezondheid van de mens.

Geïnspireerd door de werking van geneeskrachtige kruiden, ben ik gaan onderzoeken of deze kruiden gebruikt kunnen worden om textiel te verven. Met uiteindelijk de visie dat deze geneeskrachtige eigenschappen kunnen worden overgedragen van textiel op de huid.

Katoen stof  gekleurd met salie

Katoen en linnen stof  gekleurd met avocado

In mijn onderzoek naar nieuwe manieren van genezen kwam ook geur als een belangrijk onderwerp naar boven. Dit heb ik verwerkt in raamdecoratie en losse objecten. Ik heb materiaal onderzoek gedaan waarbij de geur van etherische oliën vrijkomt als de zon erop schijnt. Ik ben van drie geuren. Lavendel, Citrus en rozen. Deze worden door veel mensen als prettig ervaren.

Door gelijkmatige verspreiding heeft de geur een positief effect op patiënt en zorgpersoneel.
Naast raamdecoratie kunnen de materialen ook gebruikt worden als losse objecten in de ruimte. Denk aan een tafel, kruk, onderdeel van een kast enzv.

De materialen zijn op duurzame wijze gemaakt met suiker, gekarameliseerde suiker en kaarsvet.

Voor meer informatie of vragen stuur gerust een mail! tessa@famkuijper.nl